El passat dimarts 14 de novembre va tindre lloc l’acte unitari comarcal al Centre Cultural Caixa Ontinyent per presentar el manifest per un #FinançamentJust amb representants de CCOO, UGT, PSPV-PSOE i COMPROMÍS i fer una crida a la ciutadania a participar en la manifestació del proper dissabte a València.

La vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó va explicar que l’autonomia valenciana està doblement discriminada pel govern central per ser la pitjor finançada, i ser el territori que menys inversions rep.

Aquesta falta d’inversions i recursos per part del govern central dificulten l’execució de projectes tan essencials per a les nostres comarques com la millora del tren Xàtiva-Alcoi, la finalització de l’autovia Gandia-l’Olleria, millorar la CV-610 Xàtiva-Terrateig o la construcció del nou Hospital d’Ontinyent.

Amigó remarcava que els valencians i valencianes som els únics que, tot i tenir una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguérem per damunt. És a dir, que som pobres paguem com a rics.

D’esta manera, l’Estat ens condemna a unes contribucions fiscals injustes i desproporcionades que ens aboquen a la inviabilitat econòmica.

A tot això cal afegir el dèficit en inversions al nostre territori que anualment ens imposen els diferents governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat. Així, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’Estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants.

Per això, des de Compromís exigim al govern central un canvi immediat del sistema de finançament autonòmic que solucione la dramàtica insuficiència financera de la nostra autonomia, així com unes inversions territorialitzades en infraestructures d’acord al pes poblacional del territori valencià i compensacions per la insuficiència de finançament i d’inversions dels últims anys.

No volem més però tampoc menys que els altres! Exigim un #TracteJust! Signa a finançamenjust.com!